Tips på god helgmat





TILLAGNINGSTID: Max 20 min
  • SVÅRIGHETSGRAD: Medel
  • PORTIONER: 4

Ingredienser

  • 1 burk räkor
  • 1 burk crabfish
  • 1 liten rödlök
  • 2 små tomater
  • 1 kruka persilja
  • ½ dl + 1 msk olja
  • 1 citron
  • 2 mogna avocado
  • 1 dl creme fraische
  • 1 pkt mjuka, små tortillabröd
  • salt
  • peppar

Gör så här

 

Häll räkor och crabfish i ett durkslag att rinna av. Skala och strimla löken. Klyfta tomaterna och grovhacka persiljan.

Blanda detta i en skål med olivolja och saften från citronen. Dela avokadorna, ta bort kärnorna och gröp ur dem med en sked. Mosa med en gaffel, rör ner crème fraichen och blanda till en jämn konsistens. Smaksätt avokado-blandningen med saften från den andra citronhalvan samt salt och peppar.Pensla tortillabröden lätt med olivolja och stek dem hastigt i en het stekpanna, ca 10 sekunder på varje sida.Lägg upp bröden på tallrikar. Bre på avokadosåsen. Fördela räkor och crabfish på bröden.Ät med kniv och gaffel eller rulla ihop och ät som en tunnbrödsrulle.

 

KÄLLA

Varje fredag kommer ni att kunna ta del av supergoda tips på mat som passar extra bra till helgen. Idag måååååste jag bara tipsa om skaldjurstortilla, något som jag första gången åt hemma hos Emma. Sjukt mycket godare än tacos faktiskt, och enkelt att slänga ihop. Definitivt värt att testa, om du tycker om skaldjur vill säga.. ;)



Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0